Fokuseret byudvikling

København får i øjeblikket 1.000 borgere mere hver måned. Derfor skal der bygges flere boliger. For at imødekomme det behov er der både “mindre” byudviklingsplaner som Enghave Brygge og Carlsberg Byen i spil. Og så de store planer for Ørestad og Nordhavn. Men risikoen ved at byudvikle to så store områder som netop Ørestad og Nordhavn på én gang er, at beboerne kommer til at leve på en byggeplads i mange år.

Allerede nu virker det som om kvaliteten af byggerierne nogle steder i Ørestad falder. Et aktuelt eksempel er Nordea-projektet i August Schade Kvarteret (tidligere kendt som Rigsarkivgrunden). Det er et projekt, som hverken er i dialog med omgivelserne eller er en optimal anvendelse af en så prominent plads. Samtidig virker det som om al fokus på at skabe nye klimavenlige initiativer alene fokuserer på Nordhavn på trods af at Ørestad med bl.a. sin gennemførte skybrudssikring har basis for at opnå samme høje miljøstandard. Her er der blot behov for fokus på byggeriernes energieffektivitet

Derfor går jeg ind for fokuseret byudvikling, hvor vi gør de store byudviklingsområder, vi er i gang med, færdige, før vi starter et nyt sted.